Quantcast
Kύπρος: Στο 2,7% ο ρυθμός ανάπτυξης το β' τρίμηνο του 2016 - enikonomia.gr
share

Kύπρος: Στο 2,7% ο ρυθμός ανάπτυξης το β’ τρίμηνο του 2016

δημοσιεύτηκε:

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Κύπρο, που ανακοινώθηκε σήμερα από τη Στατιστική Υπηρεσία, για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, παρέμεινε στο 2,7%, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Σε γραπτή δήλωση, ο Κύπριος υπουργός αναφέρει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης επιβεβαιώνει τις θετικές προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, αλλά και την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής των τελευταίων ετών. «Αυτή η αναπτυξιακή προοπτική δεν πρέπει να υπονομευθεί, μέσα από την επιστροφή σε ανεύθυνες πρακτικές του παρελθόντος, αλλά αντιθέτως πρέπει να διαφυλαχθεί και να ενισχυθεί μέσα από μια σταθερή και υπεύθυνη συνέχιση της προσπάθειας» σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία, η κυπριακή οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κατά 2,7% σε ετήσια βάση, όπως και το προηγούμενο τρίμηνο, μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ, ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες.

Σε τριμηνιαία βάση, δηλαδή σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,7% έναντι ανάπτυξης 1,0% το πρώτο τρίμηνο.

Είναι το έκτο συνεχές τρίμηνο που η κυπριακή οικονομία παρουσιάζει ανάπτυξη μετά από ύφεση που κράτησε για 14 συνεχή τρίμηνα, ξεκινώντας από το τρίτο τρίμηνο του 2011.

Η Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου εκτιμά ότι η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης οφείλεται κατά κύριο λόγο στους τομείς ξενοδοχείων και εστιατορίων, επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες, λιανικό και χονδρικό εμπόριο, μεταποίηση, κατασκευές, και μεταφορές.

Αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης κατέγραψαν οι ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί.

Το εξωγενές περιβάλλον για την κυπριακή οικονομία παραμένει θετικό, παρά την αβεβαιότητα που είχε προκαλέσει το Brexit.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.