Quantcast
Παράταση έως 15 Ιανουαρίου για την υποβολή των πόθεν έσχες - enikonomia.gr
share

Παράταση έως 15 Ιανουαρίου για την υποβολή των πόθεν έσχες

δημοσιεύτηκε:

Την παράταση κατά 15 ημέρες της προθεσμίας υποβολής του πόθεν έσχες, προκειμένου να ετοιμαστεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να συμπεριληφθούν τα επιπλέον στοιχεία που απαιτούνται με βάση το νέο νόμο, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.

Η τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων προβλέπει την έναρξη υποβολής των δηλώσεων περιουσιακών στοιχείων στις 15 Οκτωβρίου αντί της 1ης Οκτωβρίου και τη λήξη της προθεσμίας στις 15 Ιανουαρίου του 2017.

Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση η παράταση γίνεται κατ’ εξαίρεση μόνο για το έτος 2016 έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η διαδικτυακή ηλεκτρονική εφαρμογή, να συμπεριληφθούν τα επιπλέον στοιχεία που προβλέπει ο ν. 4389/2016 και να τεθεί η εν λόγω εφαρμογή σε παραγωγική λειτουργία για το σύνολο των υπόχρεων.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η υποβολή του πόθεν έσχες γίνεται από φέτος μόνο ηλεκτρονικά στο www.pothen.gr και αφορά περίπου 120.000 υπόχρεους, οι οποίοι συγκαταλέγονται στις κατηγορίες των πολιτικών προσώπων, αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δικαστικών λειτουργών αλλά και ιδιοκτητών κι εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση πόθεν έσχες θα περιλαμβάνει και την υποχρεωτική δήλωση μετρητών εκτός τραπεζικού συστήματος εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ και τιμαλφών, πολύτιμων λίθων , μετάλλων εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Πηγή: Παράταση για το ηλεκτρονικό πόθεν έσχες- Από τις 15 Οκτωβρίου η υποβολή | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/290982/paratasi-gia-ilektroniko-pothen-eshes-apo-tis-15-oktovrioy-i-ypovoli#ixzz4LSSrX2Ph

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.