Quantcast
Η διπλή ζημιά που προκαλούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές - enikonomia.gr
share

Η διπλή ζημιά που προκαλούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη «δίκαιης» αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης,τονίζοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα της άμεσης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη για τη χώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».

Μιλώντας στο συνέδριο Capital + Vision ανέφερε ότι οριζόντιες λύσεις στην αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων θα δημιουργούσαν μεγάλες στρεβλώσεις. «Η υποστήριξη των μη ενήμερων δανειοληπτών να γίνεται μόνο σε όσους δύνανται και επιθυμούν να επιστρέψουν στην παραγωγικότητα. Διαφορετικά, η στήριξη των στρατηγικά μη ενήμερων θα ήταν σε βάρος των ενήμερων και σε βάρος νέων χρηματοδοτήσεων που τόσο έχει ανάγκη η οικονομία».

«Ειδικά στις επιχειρηματικές πιστοδοτήσεις», τόνισε ο κ. Φραγκιαδάκης, «οποιαδήποτε στήριξη ή ανοχή σε στρατηγικούς κακοπληρωτές θα οδηγούσε σε στρέβλωση του ανταγωνισμού εις βάρος των υγιών επιχειρήσεων». «Αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις, πιστεύω πως οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες για να διαχειριστούν τα δάνεια σε καθυστέρηση, όμως η ταχεία αντιμετώπισή τους θα φέρει το πλεονέκτημα της απελευθέρωσης του τραπεζικού ενεργητικού. Αυτό θα επιτρέψει στις τράπεζες να αναλάβουν πιο εύκολα και πρόθυμα περισσότερο κίνδυνο σε νέες χρηματοδοτήσεις.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι οποιαδήποτε χρήση κεφαλαίων δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση, θα γινόταν αδίκως εις βάρος της ανάκαμψης και εις βάρος όσων θέλουν πραγματικά η οικονομία να αναπτυχθεί εκ νέου, βασιζόμενη σε ένα νέο και βιώσιμο τρόπο λειτουργίας», σημείωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.