Quantcast
Διαμαρτυρία των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο υπ. Εργασίας για το εφάπαξ - enikonomia.gr
share

Διαμαρτυρία των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο υπ. Εργασίας για το εφάπαξ

δημοσιεύτηκε:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιούν εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, με κεντρικό σύνθημα «δεν χαρίζουμε το εφάπαξ και τους κόπους μιας ζωής».

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου, Γιώργος Στεφανάκης, «σύμφωνα με όσα λέει το υπουργείο, ουσιαστικά θα πρέπει να ξεχάσουμε το εφάπαξ μας».

Επίσης, οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν την επαναφορά όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα επίπεδα που ήταν πριν το 2012, και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που έπληξαν τις ΣΣΕ.

Έξω από το υπουργείο Εργασίας, βρίσκονται επίσης, εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Ledra, για τους οποίους όπως δήλωσε ο κ. Στεφανάκης, «το υπουργείο δεν έχει κάνει όλο αυτό τον καιρό κάτι ουσιαστικό για τη στήριξή τους».

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντιέται αυτή την ώρα, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη, αν και το αρχικό τους αίτημα, ήταν να γίνουν δεκτοί από τη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.