Quantcast
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Στο «μικροσκόπιο» κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Στο «μικροσκόπιο» κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών

δημοσιεύτηκε:

Η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και οι επιπτώσεις στην ικανότητα δανειοδότησης τίθενται επί τάπητος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Οι ευρωβουλευτές ανησυχούν ότι τα επιπλέον κεφάλαια που οι τράπεζες θα πρέπει να τηρούν ως αποθεματικό βάσει της προτεινόμενης αναθεώρησης των κανόνων για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών (οριστικοποίηση της Βασιλείας III, γνωστή ως «Βασιλεία IV») θα μειώσει την ικανότητά τους να δανείζουν στην πραγματική οικονομία και θα μειώσει την ανταγωνιστικότητά τους διεθνώς.

Τονίζουν ότι οι όποιες τυχόν αλλαγές στους κανόνες αυτούς θα πρέπει να λάβουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα και το βασικό ρόλο που διαδραματίζουν οι τράπεζες στη χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Θα ζητήσουν από την Επιτροπή της Βασιλείας να παρουσιάσει τους τρόπους με τους οποίους σχεδιάζει να συμβάλει στο έργο της BCBS προκειμένου να μην επηρεαστεί η ικανότητα των τραπεζών να παρέχουν δάνεια στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Το σχετικό ψήφισμα θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.