Quantcast
Την επιστροφή συντάξεων και εφάπαξ σε 420 πρώην δημάρχους ζητά το ΕΤΕΑ - enikonomia.gr
share

Την επιστροφή συντάξεων και εφάπαξ σε 420 πρώην δημάρχους ζητά το ΕΤΕΑ

δημοσιεύτηκε:

Την επιστροφή των συντάξεων και εφάπαξ που έχει χορηγήσει σε 420 πρώην δημάρχους ζητά το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) – τομέας ΤΑΔΚΥ. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, ζητά από τα υπουργεία Εργασίας Εσωτερικών και Οικονομικών, την άμεση αναστολή της όποιας διαδικασίας επιστροφής μέχρι την οριστική διευθέτηση του θέματος και καταγγέλλει τον ασφαλιστικό φορέα για την «ανατροπή παλαιότερων αποφάσεων του».

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, οι πρώην δήμαρχοι είχαν προβεί σε εξαγορά της προηγούμενης θητείας τους ως προέδρων κοινοτήτων, κάνοντας χρήση σχετικής δυνατότητας που τους παρείχε ο νόμος Ν.3232/2004 (άρθρο 20 παρ.3).

Με τον παραπάνω νόμο, πολλοί αιρετοί, που διετέλεσαν μία θητεία δήμαρχοι και μία τουλάχιστον θητεία πρόεδροι κοινοτήτων, αξιοποιώντας αυτήν τη δυνατότητα, εξαγόρασαν τα τέσσερα χρόνια της θητείας τους ως πρόεδροι κοινοτήτων και θεμελίωσαν ή έλαβαν επικουρική σύνταξη και εφάπαξ από το ΕΤΕΑ (πρώην ΤΑΔΚΥ) και μάλιστα μετά από πράξη του αρμοδίου οργάνου του Ταμείου, η οποία τους κοινοποιήθηκε. Η ΚΕΔΕ ζητά σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι συντάξεις αυτές και τα εφάπαξ να μην επιστραφούν, αλλά «να υπάρξει ρητή νομοθετική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ από το 2004, που θα καλύπτει και τους δημάρχους οι οποίοι εξαγοράζουν τη θητεία τους ως πρόεδροι κοινοτήτων, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.