Quantcast
ΚΕΔΕ: Ζητά κυβερνητική παρέμβαση για να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργαζομένων στους δήμους - enikonomia.gr
share

ΚΕΔΕ: Ζητά κυβερνητική παρέμβαση για να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργαζομένων στους δήμους

δημοσιεύτηκε:

Να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει στην ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, από την άρνηση των επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνουν τις σχετικές δαπάνες πληρωμής τους, καλεί την κυβέρνηση η ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, «εξακολουθεί να μην είναι σαφές και ξεκάθαρο πώς μπορεί να γίνει η ανανέωση των συμβάσεων και η απρόσκοπτη εξόφληση των εργαζομένων, παρά τη ρύθμιση Βερναρδάκη τον περασμένο Οκτώβριο, τη τροπολογία που κατέθεσε πριν μερικές ημέρες η διάδοχός του κ. Όλγα Γεροβασίλη και την εγκύκλιο (41488) του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη».

Αναφερόμενος στην αρνητική στάση των επιτρόπων, ο κ. Πατούλης διερωτάται «ποιος θα αποφανθεί τελικά ως προς το ζήτημα τις συνταγματικότητας των σχετικών διατάξεων που επικαλείται η κυβέρνηση προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα». Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ διαβεβαιώνει ότι οι δήμοι έχουν την πρόθεση να προβούν στην ανανέωση των 24μηνων συμβάσεων αλλά πρέπει η κυβέρνηση «να απαντήσει υπεύθυνα και με σαφήνεια πώς θα ρυθμίσει τη νομιμότητα της ανανέωσης των συμβάσεων και της πληρωμής των εργαζομένων».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.