Quantcast
ΚΕΔΕ: Παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα για τις συμβάσεις στην καθαριότητα των Δήμων - enikonomia.gr
share

ΚΕΔΕ: Παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα για τις συμβάσεις στην καθαριότητα των Δήμων

δημοσιεύτηκε:

Εξακολουθούν κατά την ΚΕΔΕ να παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για το πώς θα διασφαλιστεί η νομιμότητα της ανανέωσης των 24μηνων συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων, μετά και τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, ζητά να υπάρξουν άμεσα, από πλευράς της κυβέρνησης, «σαφείς και κατηγορηματικές απαντήσεις», με δεδομένο ότι οι συμβάσεις λήγουν σε λίγα 24ωρα.

Αναφορικά με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη, τονίζει ότι δεν έδωσε «απαντήσεις για το άρθρο 16 του ν. 4429/16, για τον οποίο η ΚΕΔΕ έχει διατυπώσει τον προβληματισμό της σχετικά με τα θέματα που αναλύονται στην επιστολή που έχουμε στείλει και προς τον πρωθυπουργό, παραπέμπει σε εγκύκλιο σχετική με την εφαρμογή του άρθρου 63 του ν.4430/16, που αφορά εντελώς διαφορετική κατηγορία συμβάσεων».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τα ερωτήματα τα οποία παραμένουν αναπάντητα είναι τα εξής: «Η εγκύκλιος στην οποία αναφέρεται ο κ. Σκουρλέτης, αν τελικά σχετίζεται με την κατηγορία των εργαζομένων στην οποία αναφερόμαστε εμείς, με ποιο νόμιμο τρόπο μπορεί να εφαρμοστεί αγνοώντας ισχύουσα διάταξη νόμου και πολύ περισσότερο το ίδιο το Σύνταγμα; Υπάρχει αποσαφήνιση από την πλευρά της κυβέρνησης προς το Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με την επίμαχη διάταξη, έτσι ώστε οι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου να συναινέσουν τελικά και να υπογράψουν τα σχετικά εντάλματα που απαιτούνται για την πληρωμή των εργαζομένων; Σε αντίθετη περίπτωση, μη έγκρισης των σχετικών ενταλμάτων από τους επιτρόπους, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αδυναμίας πληρωμής των εργαζομένων; Θα την αναλάβει ο κ. Σκουρλέτης;» αναφέρει στην δήλωσή του.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.