Quantcast
Δεν πείστηκαν οι συνταξιούχοι ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μετά το ραντεβού με Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Δεν πείστηκαν οι συνταξιούχοι ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μετά το ραντεβού με Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Δεν πείστηκαν οι συνταξιούχοι πως δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις στις συντάξεις παρά τις εξ αντιθέτου διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση που είχε ο τελευταίος στο Μέγαρο Μαξίμου με τις Συνταξιουχικές Οργανώσεις και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας του ΙΚΑ.

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής, Δήμος Κουμπούρης τόνισε μετά τη συνάντηση πως “υπάρχουν νόμοι ψησφισμένοι και η εφαρμογή τους γίνεται καθημερινά, το βλέπουμε αυτό”.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα γίνει επαναϋπολογισμός (των συντάξεων) και όχι αναπλήρωση. «Ο επαναϋπολογισμός προϋποθέτει καινούργιες περικοπές στις καινούργιες κύριες συντάξεις και στους παλιότερους θα μπει ως προσωπική διαφορά, η οποία προσωπική διαφορά είναι ένα ζήτημα που αφού μπαίνει έτσι είναι “στον αέρα” και είναι στην λογική για παραπέρα περικοπή».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμπούρη “οι συντάξεις μας είναι προνοιακά βοηθήματα, η Υγεία είναι σε άθλια κατάσταση πραγματικά, οι κοινωνικές δαπάνες μας έχουν καταργηθεί και φυσικά τα παιδιά μας στην ίδια μοίρα, αφού έρχονται να τους αφαιρεθούν συλλογικές συμβάσεις κ.ά».

Επίσης είπε πως “είμαστε στις επάλξεις του αγώνα και καλούμε τους συνταξιούχους να συμμετέχουν σε αυτήν την αγωνιστική δράση με μεγαλύτερη ακόμα μαζικότητα και αγωνιστικότητα. Αυτός είναι ο δρόμος».
Ο κ. Κουμπούρης ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι έθεσαν στον πρωθυπουργό το θέμα του εφάπαξ επιδόματος των Χριστουγέννων του 2016. «Είπαμε ότι δεν είναι σωστό να λέγεται ότι δόθηκε 13η σύνταξη. Έδωσαν ένα επίδομα. Αυτό δόθηκε στους συνταξιούχους που δόθηκε, αλλά εμείς δεν πληρώσαμε σε όλη μας την ζωή για να παίρνουμε επιδόματα. Πληρώσαμε για να έχουμε δικαιώματα και συντάξεις. Από την άποψη αυτή, εμείς βάλαμε το ζήτημα να μας δοθούν τα δώρα μας, κανονικά».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.