Quantcast
Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ να ξανασκεφτεί την απαίτησή του για νέα μέτρα μετά το 2018 - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ να ξανασκεφτεί την απαίτησή του για νέα μέτρα μετά το 2018

δημοσιεύτηκε:

Στην επιμονή του ΔΝΤ να ζητεί τη νομοθέτηση επιπλέον μέτρων από την Ελλάδα για μετά το 2018 αναφέρθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, καλώντας το Ταμείο να ξανασκεφτεί τη συγκεκριμένη απαίτησή του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών “το ΔΝΤ πρέπει να κάνει μια δεύτερη σκέψη για δύο βασικούς λόγους: πρώτον, επειδή οι οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας είναι πολύ καλές, δεν είναι απαραίτητο να νομοθετηθούν από τώρα μέτρα και δεύτερον, επειδή κάτι τέτοιο είναι αντίθετο από ό, τι επιτάσσει η ευρωπαϊκή δημοκρατική κουλτούρα. Δεν είναι σωστό να ζητάς από μια χώρα να νομοθετήσει για δυο
ή τρία χρόνια αργότερα για το τι θα κάνει τότε”.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να καλυφθεί το χάσμα που υπάρχει, καθώς όλες οι πλευρές έχουν δεσμευθεί, προκειμένου να προχωρήσουμε.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στις πολύ θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο που έχει γίνει, κάτι που υπογράμμισαν και οι Γερούν Ντάισελμπλουμ και Πιέρ Μοσκοβισί στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.