Quantcast
Θρίλερ με το ραντεβού Σόιμπλε- Τόμσεν στο Βερολίνο και τον Τσακαλώτο - enikonomia.gr
share

Θρίλερ με το ραντεβού Σόιμπλε- Τόμσεν στο Βερολίνο και τον Τσακαλώτο

δημοσιεύτηκε:

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε προσκληθεί σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο ανάμεσα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Πολ Τόμσεν, αλλά δήλωσε ότι δεν μπορεί να παραβρεθεί, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον Θανάση Τσίτσα, ο οποίος επικαλέστηκε πηγή του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη συνάντηση επρόκειτο να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των δανειστών καθώς και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ώστε να βρεθεί μία φόρμουλα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Πηγές του ΔΝΤ έλεγαν ότι η συμμετοχή ή όχι του Ταμείου με χρηματοδότηση στο ελληνικό πρόγραμμα δεν θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας (6 Φεβρουαρίου), στην οποία θα συζητηθούν οι εκθέσεις για την ελληνική οικονομία και το χρέος, αλλά αφού ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.
Πηγές του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ούτε επιβεβαίωναν, ούτε διέψευδαν τη συνάντηση Σόιμπλε- Τόμσεν, ενώ δήλωσαν ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν ήταν στο Βερολίνο.
Από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, πάντως, διαψεύδεται ότι ο κ. Τσακαλώτος είχε λάβει πρόσκληση για το σημερινό ραντεβού στο Βερολίνο. Πηγές του ΥΠΟΙΚ έλεγαν πως ο υπουργός αναρωτήθηκε “πότε αρνήθηκα να δω Σόιμπλε και Τόμσεν; Ποιος σας είπε ότι είχα λάβει πρόσκληση”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.