Quantcast
Σχέδιο αναπροσαρμογής του ΕΤΜΕΑΡ προανήγγειλε ο Σταθάκης- Συνάντηση με ΣΕΒΚ - enikonomia.gr
share

Σχέδιο αναπροσαρμογής του ΕΤΜΕΑΡ προανήγγειλε ο Σταθάκης- Συνάντηση με ΣΕΒΚ

δημοσιεύτηκε:

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες για τη στήριξη των Ελληνικών Βιομηχανιών Κλωστοϋφαντουργίας σε μία δύσκολη για τον ενεργειακό κλάδο εποχή, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, σε συνάντησή που είχε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Κλωστοϋφαντουργίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και ήταν εποικοδομητική, οι εκπρόσωποι του Σ.Ε.Β.Κ. έθεσαν το ζήτημα του υψηλού ενεργειακού κόστος του κλάδου. Ο υπουργός τους ενημέρωσε ότι προωθείται άμεσα σχέδιο αναπροσαρμογής του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕAΡ, που προορίζεται για την ενίσχυση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ), ώστε να ελαφρυνθούν τα βάρη προς τη βιομηχανία, πάντα στο πλαίσιο των Κατευθυντήριων Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις κρατικές ενισχύσεις.

Προανήγγειλε επίσης ότι θα εισηγηθεί στη ΡΑΕ τη διερεύνηση πιθανής αναπροσαρμογής της μεθοδολογίας υπολογισμού των χρεώσεων του δικτύου μεταφοράς και διανομής από τη ΡΑΕ με στόχο την μείωση του συνολικού κόστους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.