Quantcast
Ημερίδα για το δημόσιο χρέος στις Βρυξέλλες - enikonomia.gr
share

Ημερίδα για το δημόσιο χρέος στις Βρυξέλλες

δημοσιεύτηκε:

Ημερίδα για το δημόσιο χρέος με ομιλητές από μια ευρεία πολιτική γκάμα της κεντροαριστεράς, διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη στις Βρυξέλλες η ευρωομάδα της Αριστεράς.

Το άνοιγμα της ημερίδας θα γίνει από την πρόεδρο της εν λόγω πολιτικής ομάδας, Γκάμπι Τζίμερ, και τον μοναδικό αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον ίδιο πολιτικό χώρο (και επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στο πρώτο τραπέζι, με συντονίστρια την Ιταλίδα ευρωβουλευτή Ελεωνόρα Φορέντζα, θα μιλήσουν η Ανν Πέτιφορ, διευθύντρια ινστιτούτου μακροοικονομίας, ο Πέδρο Παέθ, πρώην υπουργός Οικονομικών του Εκουαδόρ, και ο Νίκος Χριστοδουλάκης, πανεπιστημιακός-πρώην υπουργός.

Στο δεύτερο τραπέζι, υπό την προεδρία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, θα μιλήσουν για το ελληνικό χρέος η Μαρίκα Φραγκάκη από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, και η Ιωάννα Ντιακονέσκου, από το γραφείο του Π. Μοσκοβισί. Για το ιταλικό χρέος, θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Τόμας Φάτζι. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν εξάλλου, η Περβάνς Μπερές, Γαλλίδα ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ο Φιλίπ Λαμπέρ, πρόεδρος των ευρω-Πρασίνων.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα γίνουν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από την Γκάμπι Τζίμερ και την Μαρίζα Ματίας, ευρωβουλευτή της Πορτογαλίας, επίσης από την ευρωομάδα της Αριστεράς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.