Quantcast
Δημόσιο: Κέρδος 43,17% από τη προμήθεια αγαθών με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού - enikonomia.gr
share

Δημόσιο: Κέρδος 43,17% από τη προμήθεια αγαθών με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού

δημοσιεύτηκε:

Έκπτωση 43,17%, σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό, πέτυχε το δημόσιο μέσω της διαδικασίας του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας ηλεκτρονικού πλειστηριασμού για προμήθεια 60.000 φανελών αθλητικού τύπου που διενήργησε για λογαριασμό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, προϋπολογισθείσης δαπάνης 366.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.

Σε συνέχεια της πλήρους προκαταρκτικής αξιολόγησης των προσφορών και των πέντε αρχικά συμμετεχόντων εταιρειών στον διαγωνισμό, στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που ακολούθησε και διενεργήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2017, αξιολογήθηκαν δύο οικονομικοί φορείς. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πλειστηριασμού, όπως αυτά παρήχθησαν από το σύστημα, η χαμηλότερη συνολική οικονομική προσφορά ανήλθε στα 208.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), για το σύνολο της προκηρυχθείσας ποσότητας του υπό προμήθεια είδους και με επιμέρους τελικές τιμές ανά τεμάχιο – Φανέλες Αθλητικές Τύπου ΙΙ, ως εξής: 3,47 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η συνολική τελική έκπτωση που επετεύχθη ήταν της τάξης του 43,17% σε σχέση με τον αρχικό προϋπολογισμό της προμήθειας και 38,86% σε σχέση με την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού, η οποία ήταν η τιμή της βέλτιστης οικονομικής προσφοράς που είχε υποβληθεί στον διαγωνισμό.

Επισημαίνεται ότι ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός είναι ένα από τα στάδια της διαδικασίας ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) και οι αναθέτουσες αρχές μπορούν να προσφεύγουν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για την επίτευξη νέων, μειωμένων τιμών επί των αρχικών οικονομικών προσφορών των συμμετεχόντων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.