Quantcast
Αμανατίδης: Με την επιστροφή των δανειστών θα εξειδικευθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Αμανατίδης: Με την επιστροφή των δανειστών θα εξειδικευθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

«Η σημερινή μέρα, είναι μια μέρα κατά την οποία έχουμε τα θετικά αποτελέσματα της άτυπης συνάντησης του Εurogroup που έγινε στη Μάλτα, αποτελέσματα, τα οποία βεβαίως με την επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα, θα εξειδικευτούν σε τεχνικές λεπτομέρειες».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων σήμερα το μεσημέρι από τα Τρίκαλα και τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Το θετικό είναι ότι στη Μάλτα, συνέχισε ο ίδιος, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του υπουργού κ. Τσακαλώτου, έχουν κλείσει και υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δανειστών και του ΔΝΤ στα μεγάλα ζητήματα, δηλαδή στο πώς προχωράμε από το 2018 και μετά, το 2019, ειδικά με το θέμα των μέτρων και αντιμέτρων. Και από εκεί και μετά οι τεχνικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν. Είναι μία θετική εξέλιξη, πρόσθεσε επίσης ο ίδιος, μιας διαπραγμάτευσης σκληρής, η οποία καθυστέρησε λόγω των εμμονικών πολιτικών που ήθελε να εφαρμόσει το ΔΝΤ, και θεωρώ πάρα πολύ θετικό το ότι στα εργασιακά κυρίως ζητήματα, θα έχουμε θετικές εξελίξεις, κατέληξε.

Αναφορά ο υφυπουργός Εξωτερικών έκανε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, και για τη στάση της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως η αντιπολίτευση όλο αυτό το διάστημα επένδυσε σε μια καταστροφολογία η οποία κατέληγε στο αίτημα για εκλογές. Προσπαθούσαν, διευκρίνισε, όλο αυτό το διάστημα, αντί να βάλουν πλάτη και να συναισθανθούν σε ποια κατάσταση έφεραν τη χώρα οι πολιτικές τις οποίες εφάρμοζαν εδώ και 40 χρόνια, προσπάθησαν και επένδυσαν στην αριστερή παρένθεση οδηγώντας τους σε καταστροφικά συμπεράσματα. Και αυτή τη στιγμή νομίζω πως βρίσκονται σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο, τόνισε επίσης ο ίδιος.

Η χώρα, είπε ακόμα ο κ. Αμανατίδης, με τις παραγωγικές δυνάμεις και με το εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης το οποίο πριν δύο μήνες παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο, θα εξειδικευθεί με τις περιφέρειες, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς.

Επίσης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι όλη αυτή η προσπάθεια και η επίσκεψη κυβερνητικών στελεχών, ανά τους νομούς και περιοχές της Ελλάδας έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες, όχι μόνο, όπως εξήγησε, για να αναδειχθούν τα προβλήματα της περιοχής, αλλά να βρεθούν λύσεις στα πλαίσια της εφαρμογής μιας πολιτικής, την οποία εδώ και δύο χρόνια έχουμε σε εξέλιξη.

Ειδική αναφορά ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Αμανατίδης έκανε και για τον νομό Τρικάλων και τις αναπτυξιακές προοπτικές που παρουσιάζονται. Σε ό,τι αφορά στη φημολογία περί δημιουργίας hot spot προσφύγων στην Καλαμπάκα, ο κ. Αμανατίδης με δηλώσεις του το διέψευσε. Τέλος, επισκέφθηκε και το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο χώρο του Ατλάντικ στα Τρίκαλα. Εκεί ενημερώθηκε για τις συνθήκες λειτουργίας και τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων σε αυτό, ενώ αργά το απόγευμα υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις στην Καλαμπάκα, με φορείς της περιοχής.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.