Quantcast
Έντοκο δάνειο στον ΕΔΟΕΑΠ από τον ΕΦΚΑ- Κατατέθηκε τροπολογία - enikonomia.gr
share

Έντοκο δάνειο στον ΕΔΟΕΑΠ από τον ΕΦΚΑ- Κατατέθηκε τροπολογία

δημοσιεύτηκε:

Τη χορήγηση έντοκου δανείου από τον ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης) για την κάλυψη ταμειακών αναγκών του τελευταίου φορέα, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τη Σύσταση ΝΠΙΔ με την επωνυμία Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης και άλλες διατάξεις.

Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, στον ΕΔΟΕΑΠ μπορεί να χορηγηθεί δάνειο έως και 10 εκατ. ευρώ σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Μάιο του 2017.
Αυτό θα αποπληρωθεί εντόκως στον ΕΦΚΑ μέχρι τις 31.12.2017. Το επιτόκιο με το οποίο βαρύνεται το δάνειο αντιστοιχεί στο ποσοστό απόδοσης του Κοινού Κεφαλαίου Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικών Φορέων (Κοινό Κεφάλαιο) που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όπως αυτό διαμορφώνεται στο τέλος της τελευταίας διαχειριστικής χρήσης του Κοινού Κεφαλαίου.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αύριο στο πλαίσιο της ψήφισης του νομοσχεδίου στο οποίο και κατατέθηκε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.