Quantcast
Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση του προγράμματος Στέγαση και Επανένταξη - enikonomia.gr
share

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση του προγράμματος Στέγαση και Επανένταξη

δημοσιεύτηκε:

Έως 31-12-2017 παρατείνεται το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» σύμφωνα με υπουργική απόφαση.

Δικαιούχοι φορείς του προγράμματος είναι όλοι όσοι υλοποίησαν και τους δύο πυλώνες ενεργειών έως 31.12.2016 και έχουν λάβει τουλάχιστον τη β’ δόση, σύμφωνα με όσα περιγράφονται στην ως άνω πρόσκληση.

Ωφελούμενοι είναι όσοι συμμετείχαν στις δράσεις του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» έως 31.12.2016.

Δύνανται να ενταχθούν και νέοι ωφελούμενοι σύμφωνα με τους όρους της υπ’ αριθμ. Δ28/ οικ./31354/2352/15-9-2014 πρόσκλησης και μέχρι την κάλυψη του ελάχιστου εγκεκριμένου αριθμού ωφελουμένων, όπως ορίστηκε στην υπ’ αριθ. Δ23/οικ.48277/2531 /17-12-2014 Απόφαση Έγκρισης Σχεδίων του Προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη», για κάθε δικαιούχο φορέα.

Από το σύνολο των ενηλίκων ωφελουμένων, ποσοστό, κατ’ ελάχιστον, 40% ανά εγκεκριμένο σχέδιο, συμμετέχει υποχρεωτικά και στον πυλώνα της εργασιακής επανένταξης.

Οι επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος προσδιορίζονται ως εξής:

Συμπληρωματική χρηματοδότηση, υπό την προϋπόθεση υλοποίησης ενεργειών εργασιακής επανένταξης, δύναται να παρέχεται στις κάτωθι περιπτώσεις:
– ποσό έως 1.000 ευρώ παρέχεται στην περίπτωση μετακίνησης από τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας σε άλλη Περιφέρεια (2.000 ευρώ εφόσον η εγκατάσταση γίνεται εκτός αστικών κέντρων) και
– ποσό έως 1.000 ευρώ παρέχεται στην περίπτωση μετακίνησης από αστικό κέντρο σε αγροτική περιοχή για την άσκηση αγροτικής δραστηριότητας.

Επιπλέον, συμπληρωματική χρηματοδότηση παρέχεται σε περίπτωση συνεταιρισμού ή σύστασης εταιρίας ή άλλης επιχειρηματικής δραστηριότητας που θα αναλάβουν από κοινού ωφελούμενοι κατόπιν ειδικής έγκρισης από την Αρχή Διαχείρισης, η οποία θα αποφασίσει και για το συνολικό ποσό χρηματοδότησης, μετά την υποβολή του σχετικού επιχειρηματικού σχεδίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.