Quantcast
Εταιρική φοροαποφυγή: Οδηγία σχετικά με τις «υβριδικές αναντιστοιχίες» - enikonomia.gr
share

Εταιρική φοροαποφυγή: Οδηγία σχετικά με τις «υβριδικές αναντιστοιχίες»

δημοσιεύτηκε:

Η ΕΕ έκανε ακόμη ένα βήμα για να αποτρέψει την φοροαποφυγή των επιχειρήσεων, υιοθετώντας κανόνες για τον τερματισμό των «υβριδικών αναντιστοιχιών» με τα φορολογικά συστήματα τρίτων χωρών.

Στις 29 Μαΐου 2017, το Συμβούλιο εξέδωσε οδηγία για την αποτροπή των εταιρικών ομίλων να εκμεταλλεύονται τις διαφορές μεταξύ δύο ή περισσοτέρων φορολογικών δικαιοδοσιών για τη μείωση της συνολικής φορολογικής υποχρέωσής τους.

Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε μία από τις βασικές πρακτικές που οι πολυεθνικές εταιρείες έχουν σχεδιάσει για να μειώσουν τους φορολογικούς λογαριασμούς τους“, δήλωσε ο Edward Scicluna, Υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, ο οποίος σήμερα ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου. “Η οδηγία προστίθεται στους κανόνες που υιοθετήσαμε πέρυσι για την αντιμετώπιση των πιο κοινών μορφών φοροαποφυγής. Θα εξασφαλίσει επίσης την εφαρμογή των συστάσεων του ΟΟΣΑ.

Η οδηγία εγκρίθηκε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, χωρίς συζήτηση. Αυτό έπεται συμφωνίας σε συνεδρίαση της 21ης ​​Φεβρουαρίου 2017. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε τη γνώμη του στις 27 Απριλίου 2017.

Τα κράτη μέλη θα έχουν μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2020 τη μεταφορά της οδηγίας στις εθνικές νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις (1η Ιανουαρίου 2022 για μια συγκεκριμένη διάταξη).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.