Quantcast
Πόρισμα ΔΝΤ-ΕΕ για την ανεπάρκεια της ελληνικής φορολογικής διοίκησης - enikonomia.gr
share

Πόρισμα ΔΝΤ-ΕΕ για την ανεπάρκεια της ελληνικής φορολογικής διοίκησης

δημοσιεύτηκε:

Στην απροθυμία των υπεύθυνων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στις καθυστερήσεις των φοροεπιστροφών, στην ανυπαρξία αυτόνομης φορολογικής διοίκησης και στους φόβους των εφοριακών για ποινικές ευθύνες αποδίδει το πόρισμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ανεπάρκεια του ελληνικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».

Στην έκθεση των 121 σελίδων υπογραμμίζεται πως οι «τρύπες» του συστήματος είναι τέτοιες που επιτρέπουν την επιβίωση της φοροδιαφυγής, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σημειώνει πως δεν υπάρχει η αναγκαία βούληση για την πραγματοποίηση ουσιαστικών αλλαγών.

Σχόλιο γίνεται και για τον εκάστοτε επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται δεν υπάρχει περίπτωση να μην αποτελεί πολιτική τοποθέτηση. Στελέχη της τρόικας, από την πλευρά τους, επισημαίνουν πως δεν έχουν εφαρμοστεί προτάσεις και δεσμεύσεις για την ενίσχυση και την βελτίωση της λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ενώ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί χαρακτηρίζονται δέσμιοι ης εκάστοτε πολιτικής εξουσίας. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.