Quantcast
Morgan Stanley: Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για επενδύσεις στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Morgan Stanley: Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για επενδύσεις στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Ο πιο κατάλληλος χρόνος για να σκεφθεί κανείς να επενδύσει σε μια χώρα είναι όταν αυτή έχει βρει τον δρόμο προς την ανάκαμψη, δήλωσε η αντιπρόεδρος του τμήματος Διαχείρισης Πλούτου (Wealth Management) της Morgan Stanley, Κάρλα Χάρις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο της ομιλίας της στο Μέγαρο Μουσικής, έπειτα από πρόσκληση της Linkage Greece.

Η κ.Χάρις, την οποία ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε διορίσει επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Γυναικών Επιχειρηματιών και είναι υψηλόβαθμο στέλεχος στη Morgan Stanley στην οποία εργάζεται από το 1987, επεσήμανε επίσης ότι οι επενδυτές κυρίως στις ΗΠΑ είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

«Νομίζω ότι είναι εξαιρετική ευκαιρία, κάθε φορά που μια χώρα βιώνει κάποιου είδους ύφεση και έχει, κατά κάποιο τρόπο, βρει τον δρόμο της προς την ανάκαμψη, αυτός είναι ο κατάλληλος χρόνος να σκεφθεί κανείς την πιθανότητα να επενδύσει στη χώρα», σημείωσε η κ. Χάρις.
Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την άποψη που έχουν οι επενδυτές για την σχεδιαζόμενη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, η κα Χάρις τόνισε: «Οι περισσότεροι επενδυτές, κυρίως στις ΗΠΑ, είναι τώρα συγκρατημένα αισιόδοξοι. Και αυτό είναι μια γενικότερη τάση, που δεν αφορά μόνο την ελληνική αγορά, αλλά όλες τις αγορές».
Σχολιάζοντας την επίσκεψή της στην Ελλάδα, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Morgan Stanley δήλωσε: «Ήταν πολύ ενθαρρυντικό και εμπνευσμένο. Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον (Αμερικανό) πρέσβη (Τζέφρι Πάιατ) χθες και ήταν πολύ αισιόδοξος για την ανάκαμψη και είχε πολλά επιχειρήματα για αυτό. Χάρηκα που μίλησα με όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι, μάλιστα, ήταν αρκετά αισιόδοξοι».

Σε ό,τι αφορά τη στρατηγική που θα συνιστούσε στους Έλληνες επιχειρηματίες να ακολουθήσουν, η κα Χάρις εκτίμησε ότι «η καινοτομία είναι η κυρίαρχη παράμετρος της ανταγωνιστικότητας για όλες τις εταιρείες παγκοσμίως, οπότε πιστεύω ότι όλες οι εταιρείες θα πρέπει να σκέφτονται την καινοτομία όχι μόνο σήμερα, αλλά και για το μέλλον (…) πώς θα είναι η εταιρεία τους σε πέντε με δέκα χρόνια».

«Πώς βλέπουν την εταιρεία οι millennials και πώς θα την αντιμετωπίζουν καθώς αυτοί θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να μεγαλώνουν. Ανεξαρτήτως σε ποια βιομηχανία εργάζεται κανείς, αυτό είναι που θα πρέπει σκέφτεται», διευκρίνισε η κ. Χάρις.

Νωρίτερα, η κ. Χάρις παρουσίασε στους περίπου 500 παρευρισκόμενους τις ‘πέρλες Ηγεσίας’, όπως η ίδια αποκαλεί την εμπειρία που απέκτησε από την εργασιακή της εμπειρία στη Wall Street, και ολοκλήρωσε την ομιλία της τραγουδώντας γκόσπελ με τη συνοδεία των συμμετεχόντων, όπως το συνηθίζει.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.