Quantcast
Λίγα τα 1.000 ευρώ του ακατάσχετου λογαριασμού για επαγγελματίες λέει ο Πρόεδρος του ΕΕΑ - enikonomia.gr
share

Λίγα τα 1.000 ευρώ του ακατάσχετου λογαριασμού για επαγγελματίες λέει ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

δημοσιεύτηκε:

Μικρό είναι το όριο των 1.000 ευρώ του ακατάσχετου λογαριασμού για επαγγελματίες επεσήμανε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο κ. Χατζηθεοδοσίου έθεσε εκ νέου το κρίσιμο ζήτημα για τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυτό του ακατάσχετου λογαριασμού, μετά και την υποχρεωτική εγκατάσταση POS.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου διευκρίνισε ότι τα έσοδα από συναλλαγές που γίνονται μέσω των POS πάνε κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό του επαγγελματία. Εάν, όμως, υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές -κάτι που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των μικρομεσαίων- τότε αυτά τα χρήματα κατάσχονται αμέσως και στον λογαριασμό μένει ποσό έως 1.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρχει ένας λογαριασμός μέσω του οποίου να πληρώνονται οι προμηθευτές και οι εργαζόμενοι, και ότι το όριο των 1.000 ευρώ είναι πάρα πολύ μικρό όταν μιλάμε για επαγγελματίες.

Κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση είτε θα κλείσουν επιχειρήσεις-με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ανεργία και έσοδα- είτε θα αυξηθεί η φοροδιαφυγή.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.