Quantcast
"Πόλεμο"κήρυξε ο πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον - enikonomia.gr
share

“Πόλεμο”κήρυξε ο πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον

δημοσιεύτηκε:

Πόλεμο στο κατεστημένο των Ρεπουμπλικανών κήρυξε ο Στιβ Μπάνον με την πρώτη του συνέντευξη λίγες ώρες μετά την απομάκρυνσή του από τον Λευκό Οίκο.

«Είμαι έτοιμος και φορτωμένος. Έχω τα χέρια μου πάλι πίσω στα όπλα. Τώρα που επιστρέφω στο Breitbart και γνωρίζοντας όσα γνωρίζω θα βάλω γκάζια σε αυτό το μηχανισμό» δήλωσε στο Weekly Standard.

Σύμφωνα με αναλυτές στο στόχαστρο του Μπάνον θα μπουν όλοι όσοι εκείνος θεωρεί ότι είναι ένοχοι για τον «θάνατο» της προεδρίας Τραμπ «για την οποία πολεμήσαμε και νικήσαμε».



Ο 63χρονος Μπάνον είναι πρώην αξιωματικός του αμερικανικού Ναυτικού, επενδυτής της Goldman Sachs και κινηματογραφικός παραγωγός.


H απομάκρυνση του πρώην διευθυντή του ακροδεξιού ιστοτόπου Breitbart έρχεται σε μια περίοδο που ο πρόεδρος Τραμπ απομονώνεται ολοένα και περισσότερο εξαιτίας των δηλώσεων που έκανε μετά τα βίαια επεισόδια στη Βιρτζίνια, όπου μια γυναίκα σκοτώθηκε από έναν νεαρό ακροδεξιό που παρέσυρε πλήθος αντιρατσιστών διαδηλωτών με το αυτοκίνητό του.

Εγκατέλειψε τον Τραμπ και ο Καρλ Αικαν

Ο δισεκατομμυριούχος Καρλ Άικαν ανακοίνωσε χθες ότι αποποιείται τον ρόλο του συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ για θέματα απορρύθμισης της οικονομίας, χωρίς πάντως να συνδέσει άμεσα την απόφασή του αυτή με τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου για τα βίαια επεισόδια στη Σάρλοτσβιλ.

Ο Άικαν, 81 ετών, είναι ένας από τους πιο γνωστούς χρηματομεσίτες της Γουόλ Στριτ. Ορίστηκε τον Δεκέμβριο «ειδικός σύμβουλος» του Τραμπ αρμόδιος για την απορρύθμιση, με βασική αποστολή του να «απαλλάξει» τη χώρα από «τις καταστροφικές κανονιστικές ρυθμίσεις (…) που αποτελούν τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη» των ΗΠΑ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.