Quantcast
Νέες περικοπές στις συντάξεις δικαστικών - Ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό - enikonomia.gr
share

Νέες περικοπές στις συντάξεις δικαστικών – Ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

δημοσιεύτηκε:

Τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επιδιώξουν να συναντήσουν συνταξιούχοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, μετά τις νέες περικοπές στις συντάξεις τους που έγιναν σε εφαρμογή του άρθρου 13 του Ν. 4387/2016.

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών Ελλάδος και Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εξέφρασαν την έντονη αγανάκτηση, αντίθεση και διαμαρτυρία της για τη σημαντική νέα περικοπή των συντάξεων τους και προειδοποιεί ότι θα στείλει εξώδικο στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη και σε άλλους αρμόδιους φορείς, ενώ τα μέλη της θα πραγματοποιήσουν πανδικαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με τις δικαστικές Ενώσεις.

Ακόμη, η Ένωση σημειώνει ότι η κυβέρνηση προέβη σε «νέα περικοπή των συντάξεων, με τη μορφή αναστολής καταβολής μεγάλου μέρους αυτών, που επέφερε το άρθρο 13 του Ν. 4387/2016, το οποίο μετά τις προηγούμενες μειώσεις, εξανεμίζει το εναπομείναν ποσό αυτών, αφού τις μειώνει εκ νέου κατά ποσοστό περίπου 40%, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση (σωρευτικά από της εφαρμογής των μνημονίων) των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών και των λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, να ανέρχεται σε ποσοστό περίπου 74%».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της, η Ένωση δηλώνει ότι οι συνταξιούχοι δικαστικοί «θα διεκδικήσουν με κάθε νόμιμο μέσο την αποκατάσταση της νομιμότητας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, τα οποία θίγονται βάναυσα από τις παραπάνω νομοθετικές ρυθμίσεις, με την άσκηση αγωγών-προσφυγών ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων».

Τέλος, γνωστοποιεί ότι θα επιδώσει «εξώδικη δήλωση-πρόσκληση: αα) στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη ββ) στον πρόεδρο του ΕΤΑΑ (πρώην ΤΝ) και γγ) στον γενικό διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για την εφαρμογή των αποφάσεων των Ολομελειών των Ανωτάτων Δικαστηρίων, που έχουν κηρύξει αντισυνταγματικές τις περικοπές βάσει μνημονιακών νόμων και να σταματήσει η παρακράτηση αυτών».

Eνδεικτικά, η σύνταξη του Προέδρου του Αρείου Πάγου περικόπτεται κατά 924 ευρώ, στα 1.451 ευρώ, τη στιγμή που θεωρείται ισότιμος με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.