Quantcast
BlackRock: Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα ξεμπλοκάρει σημαντική επενδυτική ζήτηση - enikonomia.gr
share

BlackRock: Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα ξεμπλοκάρει σημαντική επενδυτική ζήτηση

δημοσιεύτηκε:

“Η ανακάμπτουσα Ελλάδα μπαίνει στο μάτι της BlackRock” τιτλοφορείται δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο αναφέρει ότι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο χαρακτηρίζει την Ελλάδα “ανακάμπτουσα”.

Η BlackRock υποστηρίζει ότι η επιτυχής επιστροφή της στις χρηματοπιστωτικές αγορές μετά τη δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματός της, «θα ξεμπλοκάρει σημαντική επενδυτική ζήτηση».

Ο συνδιαχειριστής της BlackRock’s Emerging Europe, Chris Colunga, τονίζει επίσης, ότι το ελληνικό χρέος μπορεί «τελικά» να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), «μειώνοντας το κόστος δανεισμού του δημοσίου και καθησυχάζοντας τους επενδυτές».

Μαζί με μία ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, αυτό σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να ξεφύγουν από τις αμφιβολίες για τη φερεγγυότητά τους, δηλώνει ο Colugna.

Ο ίδιος διαπιστώνει «περιθώριο σημαντικής βελτίωσης» για τις χρηματοπιστωτικές μετοχές του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, «οι οποίες φαίνονται φθηνές σε σύγκριση με άλλες μετοχές».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.