Quantcast
Πρόεδρος ΕΔΟΕΑΠ στον Realfm 97,8: Δεν κοστίζουμε στον Έλληνα φορολογούμενο, ούτε κοστίσαμε ποτέ τίποτα - enikonomia.gr
share

Πρόεδρος ΕΔΟΕΑΠ στον Realfm 97,8: Δεν κοστίζουμε στον Έλληνα φορολογούμενο, ούτε κοστίσαμε ποτέ τίποτα

δημοσιεύτηκε:

Το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Ενιαίος
Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης μετά την
κατάργηση του κοινωνικού πόρου, περιέγραψε μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Μάνο
Νιφλή ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος, ενόψει της αυριανής κρίσιμης
συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής της τρόικας.


Όπως ανέφερε «Αν δεν βρεθεί λύση για τη χρηματοδότηση του οργανισμού και αυτοί που είναι μέσα δεν έχουν μέλλον».

«Η πρόθεσή μας ήταν να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι όλων των ΜΜΕ από την πρώτη ημέρα εργασίας τους, με την επιβολή εισφοράς επί των εσόδων των εργοδοτών, οι οποίοι να θυμίσω δεν έχουν πληρώσει ποτέ εισφορές, επίσης να επιβληθούν εισφορές στους εργαζόμενους και εργοδότες επί του ασφαλιστέου μισθού. Η κυβέρνηση μας ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει στη νομοθέτηση μιας τέτοιας λύσης που θα εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση του οργανισμού ώστε να μην αντιμετωπίζει προβλήματα.

Φτάσαμε το περασμένο Σάββατο, από την ενημέρωση που είχαμε από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, ότι οι θεσμοί συμφωνούν να θεσπιστεί εισφορά 2% επί των εσόδων των ΜΜΕ, να συνεχίσει ο ΕΔΕΟΑΠ να παρέχει επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ και μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει δυστοκία για το υγειονομικό σκέλος που θεωρούν οι θεσμοί ότι πρέπει να βρίσκεται στις δομές του ΕΟΠΥΥ» υποστήριξε ο κ.Καρούτζος.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ «Δεν είμαστε ο μόνος κλάδος που δεν έχει ενοποιηθεί. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ταμείων σε αυτή τη χώρα. Θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι δεν επιβαρύνουμε τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν κοστίζουμε στον Έλληνα φορολογούμενο, ούτε κοστίσαμε ποτέ απολύτως τίποτε. Ο Έλληνας φορολογούμενος δεν έχει πληρώσει ποτέ για τον ασφαλιστικό οργανισμό. Το γεγονός ότι μπορούσε ο ΕΦΚΑ από την πρώτη ημέρα να δώσει συντάξεις, να το αποδώσουμε, επιτρέψτε μου, στην υπεξαίρεση ποσού από κοινωνικό πόρο που ανήκει στους δημοσιογράφους, 1 δισ. ευρώ, που ήταν τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ ΜΜΕ που συγχωνεύθηκε στον ΕΦΚΑ».

Χαρακτήρισε «συγκεχυμένη» την τοποθέτηση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά ή όχι την ύπαρξη των δομών του ΕΔΟΕΑΠ στο ευρύτερο κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα. «Τι εννοούν όταν λένε αυτό που λένε, για να δούμε και εμείς ανάλογα τι θα κάνουμε σε συνεργασία με τις Ενώσεις»

Παρουσίασε με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Οργανισμό. Όπως είπε αυτή τη στιγμή υπάρχει «αδυναμία καταβολής συντάξεων.

«Έχουμε ζητήσει χρηματοδότηση από τις ενώσεις. Προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις μας προς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Έχουμε κινήσει κάποιες νομικές διαδικασίες. Αλλά δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να είναι άμεσες και αποτελεσματικές για επίλυση του ζητήματος».

Ακούστε εδώ το ηχητικό:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.