Quantcast
Αύξηση 8,6% στις αφίξεις τουριστών κατέγραψαν τα αεροδρόμια το Σεπτέμβριο - enikonomia.gr
share

Αύξηση 8,6% στις αφίξεις τουριστών κατέγραψαν τα αεροδρόμια το Σεπτέμβριο

δημοσιεύτηκε:

Αύξηση των διεθνών αφίξεων 8,6% (+8,1% από την αρχή του έτους) καταγράφηκε το Σεπτέμβριο στα κυριότερα αεροδρόμια, σύμφωνα το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο Οκτωβρίου 2017 του SETE Intelligence.
Η αύξηση στα περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στο 9,2% και στην Αθήνα στο 6,2%, ενώ από την αρχή του έτους στο 9,2% και 4,9% αντίστοιχα.

Παρόμοια εικόνα προκύπτει και από τα στοιχεία προγραμματισμού θέσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια που από τον Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο παρουσίασαν αύξηση 8,3%. Ο υψηλότερος ρυθμός αύξησης των αφίξεων στα Περιφερειακά αεροδρόμια σε σχέση με αυτόν του αριθμού προγραμματισμένων θέσεων υποδηλώνει αυξημένες πληρότητες αεροπλάνων.

 Υψηλότερη (+12,2%) ήταν η αύξηση και των διεθνών οδικών αφίξεων τον Σεπτέμβριο, ενώ από την αρχή του έτους ανέρχεται σε 10%.

Σύμφωνα με την Έρευνα Συνόρων της ΤτΕ, τον Αύγουστο η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε 14,3% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016 (+9,9% στο 8μηνο) και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 16,4% (+9,1% στο 8μηνο), παρουσιάζοντας αύξηση της ΜΚΔ τον Αύγουστο αλλά μείωση από την αρχή του έτους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.