Quantcast
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη δεύτερη κλήρωση της φορολοταρίας - enikonomia.gr
share

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη δεύτερη κλήρωση της φορολοταρίας

δημοσιεύτηκε:

Η δεύτερη κλήρωση της φορολοταρίας, που θα μοιράσει 1.000 ευρώ σε 9.000 φορολογούμενους, θα γίνει την επόμενη Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου.

Στη λοταρία θα μπουν οι συναλλαγές που έγιναν με πλαστικό χρήμα και άλλες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος τους πρώτες εννέα μήνες του έτους, δηλαδή από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί από την ΑΑΔΕ θα είναι ίδια με εκείνη της προηγούμενης κλήρωσης όπου 1.000 τυχεροί κέρδισαν τα 1.000 ευρώ.

Ο αριθμός των λαχνών, τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.

Συγκεκριμένα:

  • Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
  • Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
  • Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
  • Από 1.001 ευρώ και πάνω, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Αμέσως μετά τη διεξαγωγή κάθε κλήρωσης οι φορολογούμενοι θα μπορούν να έχουν την ενημέρωση για το αν οι λαχνοί τους είναι μέσα στη λίστα των «τυχερών» με ένα κλικ, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και συγκεκριμένα aade.gr

Αν κάποιος φορολογούμενος κερδίσει τα 1.000 ευρώ θα λάβει ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο, στο λογαριασμό του στο TAXIsnet.

Όσο για τα χρήματα, θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο Taxisnet.

Σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του σχετικού μηνύματος, για να ανοίξουν και να πιστωθούν το ποσό. Αν δεν το πράξουν, τότε σειρά παίρνουν οι αμέσως επόμενοι επιλαχόντες δικαιούχοι, που ορίζονται στη διαδικασία της κλήρωσης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.