Quantcast
Δημόσιο: Πότε τοποθετούνται νέοι προϊστάμενοι και γραμματείς - enikonomia.gr
share

Δημόσιο: Πότε τοποθετούνται νέοι προϊστάμενοι και γραμματείς

δημοσιεύτηκε:

Μέσα στο επόμενο οκτάμηνο θα πρέπει να έχουν αλλάξει όλες οι θέσεις ευθύνης στο δημόσιο, όπως και νευραλγικές θέσεις στον ανώτατο διοικητικό βαθμό.

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και θεσμοί αποφάσισαν τα νέα χρονοδιαγράμματα για την τοποθέτηση προϊσταμένων και γραμματέων (ειδικών, τομεακών και διοικητικών γραμματέων).

Ειδικότερα, μέχρι τον Μάρτιο του 2018 θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί οι γενικοί διευθυντές, ενώ μέχρι τον Αύγουστο θα πρέπει να έχουν οριστεί οι νέοι τμηματάρχες. Τέλος, μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να έχουν αναλάβει οι νέοι διευθυντές. Όσον αφορά τους διοικητικούς, ειδικούς και τομεακούς γραμματείς, η επιλογή τους μέσα από το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, που λειτουργεί από το ΑΣΕΠ, πρέπει να έχει γίνει μέχρι τον Ιούνιο του 2018, πρόβλεψη που περιλαμβάνεται και στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι είναι οι πρώτες κρίσεις με αξιοκρατικές διαδικασίες, που πραγματοποιούνται στο Δημόσιο μετά από πολλά χρόνια. Κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σε κάποιους φορείς δεν έχουν γίνει κρίσεις εδώ και επτά χρόνια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.