Quantcast
ΑΑΔΕ: Ποια στοιχεία από τις μεταβιβάσεις ακινήτων δημοσιοποιούνται και ποια διατηρούνται στο αρχείο - enikonomia.gr
share

ΑΑΔΕ: Ποια στοιχεία από τις μεταβιβάσεις ακινήτων δημοσιοποιούνται και ποια διατηρούνται στο αρχείο

δημοσιεύτηκε:

Με εγκύκλιο της η ΑΑΔΕ καθορίζει τα στοιχεία από τις μεταβιβάσεις ακινήτων που διατηρούνται στο Αρχείο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων αλλά και αυτά που δημοσιοποιούνται .

Σύμφωνα με την εγκύκλιο τα στοιχεία που συλλέγονται από την Α.Α.Δ.Ε. είναι:

Α) Από τον πίνακα 1 της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9): Νομός, Δήμος ή Κοινότητα, Δημοτικό ή Κοινοτικό Διαμέρισμα, τιμή ζώνης, πλήθος προσόψεων, αριθμός οικοδομικού τετραγώνου, ένδειξη για εντός/εκτός Α.Π.Α.Α. (σύστημα Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξιών Ακινήτων), κατηγορία ακινήτου, κωδικός ειδικών συνθηκών, όροφος, επιφάνεια κύριων χώρων κτίσματος, επιφάνεια βοηθητικών χώρων κτίσματος, έτος κατασκευής, είδος εμπραγμάτου δικαιώματος, ποσοστό συνιδιοκτησίας, επιφάνεια οικοπέδου, είδος εμπραγμάτου δικαιώματος, ποσοστό συνιδιοκτησίας, συνολική επιφάνεια κτισμάτων στο οικόπεδο.

Β) Από την οριστικοποίηση των ηλεκτρονικών πιστοποιητικών ΕΝ.Φ.Ι.Α.: Ημερομηνία συμβολαίου, αντικειμενική αξία του ακινήτου ή του εμπραγμάτου δικαιώματος επί ακινήτου του πιστοποιητικού, συνολική αντικειμενική αξία συμβολαίου, συνολικό τίμημα συμβολαίου. Τα στοιχεία αυτά συμπληρώνονται κατά την οριστικοποίηση του πιστοποιητικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. από τον αρμόδιο για την μνημόνευση και επισύναψη αυτού στο συμβολαιογραφικό έγγραφο.

Τα στοιχεία των ακινήτων που δημοσιοποιούνται είναι:

Α. Η περιοχή του ακινήτου σε επίπεδο Νομού ή Νομαρχίας και Δήμου.
Β. Η κατηγορία του ακινήτου (κατοικία ή διαμέρισμα, μονοκατοικία κ.λπ.).
Γ. Η επιφάνεια του ακινήτου (τ.μ.).
Δ. Το έτος κατασκευής του ακινήτου.
Ε. Η ημερομηνία του συμβολαίου.
Στ. Το είδος του εμπραγμάτου δικαιώματος.
Ζ. Το τίμημα του δικαιώματος.
Στις περιπτώσεις που σε Δήμο έχει πραγματοποιηθεί μια μόνο μεταβίβαση ακινήτου, τότε δεν δημοσιοποιείται ο Δήμος αλλά μόνο ο Νομός.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.