Quantcast
H νέα σύνθεση της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής - enikonomia.gr
share

H νέα σύνθεση της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

δημοσιεύτηκε:

Η Επιτροπή του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, η οποία συνεδρίασε για την επιλογή των μελών της τετραμελούς Επιστημονικής Επιτροπής, δέχθηκε τη σχετική εισήγηση του συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού Φραγκίσκου Κουτεντάκη.

Η εισήγηση του κ. Κουτεντάκη για ανανέωση της θητείας του καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια έγινε δεκτή με μεγάλη πλειοψηφία καθώς έλαβε 20 θετικές ψήφους, μία κατά και ένα «παρών».

Ο κ. Αθ. Ταγκαλάκης, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, έλαβε 12 ψήφους. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο κ. Τσακαλάκης έχει να επιδείξει πολυάριθμες δημοσιεύσεις κυρίως στο χώρο της δημόσιας οικονομικής και είναι βασικός συγγραφέας δημοσιονομικών θεμάτων στις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. ‘Αγγ. Κανάς έλαβε 11 ψήφους. Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με δημοσιεύσεις, που αφορούν στο πεδίο της διεθνούς χρηματοοικονομικής και τραπεζικής. Ο κ. Π. Κωνσταντίνου, ο οποίος εξελέγη με 10 ψήφους, είναι επίκουρος καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι δημοσιεύσεις του αφορούν κυρίως στο χώρο της διεθνούς δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής.

Εκ μέρους του Ποταμιού, ο Γ. Αμυράς, εξέφρασε την διαφωνία του για την συμπερίληψη στον κατάλογο των υποψηφίων του καθηγητή Διονύση Χιόνη, λέγοντας πως «πρόκειται για καραμπινάτο δραχμιστή». Στον βουλευτή απάντησε ο κ. Κουτεντάκης, εξηγώντας ότι από την στιγμή που καθηγητής Χιόνης κατέθεσε επίσημη υποψηφιότητα στο Γραφείο Προϋπολογισμού, ο ίδιος δεν θα μπορούσε να τον αποκλείσει, εξαιτίας της διαφωνίας με τις απόψεις του.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο κ. Κουτεντάκης απάντησε στις ενστάσεις που εξέφρασαν εκπρόσωποι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, ιδίως της ΝΔ για το ότι διετέλεσε γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο υπουργείο Οικονομικών και ως τούτου ελέγχεται η αμεροληψία του στο πόστο του συγκεκριμένου θεσμικού οργάνου. Ο συντονιστής του Γραφείου είπε ότι σέβεται τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν, ωστόσο, τόνισε, ότι αποτελεί πρόκληση για εκείνον να πετύχει στον ρόλο του και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει «να είναι καθαρός στις θέσεις του και να λέει αυτό που θεωρεί αληθές».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.