Quantcast
Μοσκοβισί: Στο 4,2% το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 σε όρους μνημονίου - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Στο 4,2% το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 σε όρους μνημονίου

δημοσιεύτηκε:

Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας που «υπερβαίνουν τους στόχους», εκφράζει σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εurostat για την οικονομία της χώρας.

«Tα σημερινά στοιχεία της Εurostat δείχνουν ότι για μια ακόμη φορά, και το 2017, η Ελλάδα υπερέβη τους δημοσιονομικούς της στόχους», αναφέρει ο Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Ελλάδα κατέγραψε δημοσιονομικό πλεόνασμα, στο 0,8% του ΑΕΠ το 2017, πολύ καλύτερο από την την τελευταία πρόβλεψη της Επιτροπής το Νοέμβριο του 2017.


Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, ο Μοσκοβισί επισημαίνει ότι η χώρα έφτασε το 4,2% του ΑΕΠ το 2017, δηλαδή υπερδιπλάσιο του στόχου του 1,75% του ΑΕΠ και σημειώνει ότι αυτό υπολογίστηκε με τη μέθοδο που συμφωνήθηκε με όλους τους εταίρους στο πλαίσιο του προγράμματος του EMS.

«Αυτά τα καλά νέα είναι ευπρόσδεκτα για την Ελλάδα πριν από τις κρίσιμες συζητήσεις του Eurogroup που πρέπει να προετοιμάσει τη θετική ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος φέτος το καλοκαίρι», αναφέρει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις.

Ο Επίτροπος υπενθυμίζει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 υπερέβαινε το 15% του ΑΕΠ και τονίζει ότι, « οι τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της και τη μεταρρύθμιση της οικονομίας της, τώρα αποδίδουν».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.