Quantcast
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ευρωβουλής στην Ελλάδα για την προώθηση των υποδομών και του τουρισμού - enikonomia.gr
share

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ευρωβουλής στην Ελλάδα για την προώθηση των υποδομών και του τουρισμού

δημοσιεύτηκε:

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέπτεται την Ελλάδα από τις 7 ως τις 9 Μαΐου, μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μίλτου Κύρκου.

Σκοπός της επίσκεψης, κατά την οποία η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με κυβερνητικούς παράγοντες και φορείς, είναι η προώθηση των υποδομών της ελληνικής περιφέρειας και του τουρισμού, σε μια κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία βρίσκεται υπό επεξεργασία ο νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός και οι δυνατότητες χρηματοδότησής τους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα διεξαχθεί σύσκεψη με θέμα «Πρόσβαση και συνδεσιμότητα μεταφορών» στις 8 Μαΐου στην ‘Αρτα με τη συμμετοχή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ο. Γεροβασίλη, του υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή και εκπροσώπων των εθνικών και περιφερειακών αρχών.

Αντικείμενο της σύσκεψης θα αποτελέσουν «οι σημαντικότερες εξελίξεις και προκλήσεις για τον ελληνικό τομέα μεταφορών και τον ρόλο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δυνατοτήτων των χρηματοδοτήσεων στο πλαίσιο αυτό», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού. Την Τετάρτη 9 Μαΐου, τα μέλη της Επιτροπής θα συναντηθούν με την υπουργό Τουρισμού Ε. Κουντουρά «για το μέλλον και την καλύτερη προβολή του ευρωπαϊκού τουριστικού προϊόντος».

«Ο τομέας των μεταφορών αποτελεί σημαντική συνιστώσα της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις σε δίκτυα και υποδομές», δήλωσε ο κ. Κύρκος, προσθέτοντας ότι «συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και στην ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής, αποφέροντας άμεσα οφέλη στους πολίτες».

Αναφερόμενος στη χρονική στιγμή της επίσκεψης, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού τόνισε ότι «είναι η στιγμή, που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται το νομοθετικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο για την πολιτική μεταφορών μετά το 2020». Στις διαπραγματεύσεις αυτές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στο πλαίσιο της διαδικασίας συναπόφασης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ζητήσαμε να γίνει σύσκεψη στην ‘Αρτα, παρουσία των τριών Υπουργών, για συμβολικούς λόγους για την ενίσχυση της περιφερειακής κινητικότητας». «Η αποστολή κλείνει με συνάντηση με την αρμόδια υπουργό Τουρισμού», προσθέτει ο έλληνας ευρωβουλευτής, «προκειμένου να αναζητήσουμε τρόπους ενίσχυσης του ισχυρότερου αναπτυξιακού τομέα της χώρας μας που χρειάζεται πλέον την ποιοτική του αναβάθμιση, ώστε να συνεχίσει να είναι η ατμομηχανή της οικονομίας μας».


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.