Quantcast
FAZ:«Η Ελλάδα θα μπορούσε να σταθεί σύντομα και πάλι στα πόδια της» - enikonomia.gr
share

FAZ:«Η Ελλάδα θα μπορούσε να σταθεί σύντομα και πάλι στα πόδια της»

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να σταθεί σύντομα και πάλι στα πόδια της» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Frankfurter Allgemeine Zeitung το οποίο αναφέρεται στις προεκτάσεις της εμπρόθεσμης ολοκλήρωσης του τρέχοντος προγράμματος.

Με αφορμή την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement) για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης ο συντάκτης του άρθρου επισημαίνει ότι «[…] O Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την έγκαιρη ολοκλήρωση του προγράμματος για τις επικείμενες εκλογές.

Αυτές πρέπει να γίνουν το αργότερο τον Αύγουστο του 2019, ωστόσο υπάρχουν εικοτολογίες ότι ο Τσίπρας μπορεί να προχωρήσει σε εκλογές ήδη το ερχόμενο φθινόπωρο. Στην παρούσα φάση ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις σημαντικά της ΝΔ. Το Σαββατοκύριακο ο Τσίπρας είπε ότι η χώρα μπορεί να θέσει πλέον νέους αναπτυξιακούς στόχους. […] Στην εκλογική του πελατεία υποσχέθηκε, για μετά τη λήξη του προγράμματος, την επαναφορά των εθνικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας […].

Παράλληλα, ο Τσίπρας υπόσχεται την αύξηση του κατώτατου μισθού. Επίσης, εάν στο τέλος της χρονιάς υπάρχουν αρκετά στον κρατικό κορβανά, η κυβέρνηση προτίθεται να αποφασίσει όπως και τα δυο προηγούμενα χρόνια κοινωνικό μέρισμα για φτωχούς συνταξιούχους.

Επιπλέον ο Τσίπρας ορκίστηκε ότι η κυβέρνησή του θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2018 και 2019. Ελληνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα έσοδα είναι τόσο καλά που η κυβέρνηση εξετάζει σενάρια για το πώς θα μπορούσαν να ακυρωθούν οι συμπεφωνημένες με τους δανειστές περικοπές στις συντάξεις το 2019».


Πηγές: DW- FAZ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.