Quantcast
Ο Παναγιώτης Πετράκης στον ΑΝΤ1 για το περιεχόμενο της συμφωνίας του Eurogroup - BINTEO - enikonomia.gr
share

Ο Παναγιώτης Πετράκης στον ΑΝΤ1 για το περιεχόμενο της συμφωνίας του Eurogroup – BINTEO

δημοσιεύτηκε:

Ο καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑθηνώνΠαναγιώτης Πετράκης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για το περιεχόμενο της συμφωνίας στο Eurogroup.

Ο καθηγητής σε μια προσπάθεια να “ακτινογραφήσει” τη συμφωνία είπε μεταξύ άλλων “είναι μια διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα, μέσα σε ένα αυστηρό πλαίσιο εποπτείας που θα κρατήσει έως το 2022. Τα υψηλά πλεονάσματα που πρέπει να επιτύχει η Ελλάδα είναι ένα θέμα που έχει προβληματίσει όλους τους οικονομολόγους σε όλο τον κόσμο.

Το κρίσιμο κλειδί για τις εξελίξεις θα είναι ένα. Το πρωτογενές πλεόνασμα. Εάν για οποιονδήποτε λόγο αυτό πέσει κάτω από τα συγκεκριμένα όρια που προβλέπει η συμφωνία, θα συμβούν πράγματα που δεν τα φανταζόμαστε αυτή τη στιγμή.

Δεν θα περιμένουμε 5 και 10 χρόνια για να γίνει αναδιοργάνωση της μελέτης βιωσιμότητας αλλά αυτή θα γίνει μετά από 2 με 3 χρόνια. Και τότε θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε επιτόκια πολύ υψηλότερα από αυτά που έχουμε”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.