Quantcast
Σε εξέλιξη το EurοWorking Group στις Βρυξέλλες - enikonomia.gr
share

Σε εξέλιξη το EurοWorking Group στις Βρυξέλλες

δημοσιεύτηκε:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνεδρίαση του EurοWorking Group στις Βρυξέλλες, με την ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων να μπαίνει στο μικροσκόπιο των Ευρωπαίων τεχνοκρατών.

Η ελληνική πλευρά σκοπεύει να συζητήσει το θέμα του Μεσοπρόθεσμου στο σημερινό EuroWorking Group, στην διάρκεια του οποίου αναμένεται να γίνει… ένα πρώτο ταμείο της πορείας των συζητήσεων που έχουν διεξαχθεί σε Βρυξέλλες και Αθήνα για το μεταρρυθμιστικό «πακέτο».

Αύριο, Μ. Πέμπτη, η Ελλάδα καλείται να αποπληρώσει 450 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ και περίπου 500 εκατ. ευρώ για την εξόφληση της μισθοδοσίας Απριλίου των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ελληνική πλευρά προσέρχεται στο Euro Working Group με όπλο την αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 13% τον Μάρτιο και την εισροή 300 εκατ. ευρώ από πόρους των κοινοτικών ταμείων.

Ο νέος κύκλος επαφών της ελληνικής πλευρά με τους δανειστές αναμένεται – εκτός απροόπτου – να ξεκινήσει μετά το Πάσχα ενώ αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί «πυρετός» επαφών μεταξύ των συνεργατών του Γιάννη Βαρουφάκη.  Της συμβούλου του υπουργού Έλενα Παναρίτη, του επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργου Χουλιαράκη και του γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκο Θεοχαράκη.  Και οι τρεις εκπροσωπούν την χώρα στο Brussels Group.

Μετά τις νέες προτάσεις που κατατέθηκαν και προβλέπουν αύξηση κατά περίπου 1 δισ. ευρώ τον λογαριασμό της δεύτερης λίστας Βαρουφάκη, που περιλάμβανε μέτρα ύψους 4,7-6,1 δισ. ευρώ, κρίθηκε απαραίτητη η χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.