Quantcast
ΝΔ: Κατά 38% αυξήθηκαν τα χρέη προς την εφορία από το τέλος του 2014 - Σε αδιέξοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις - enikonomia.gr
share

ΝΔ: Κατά 38% αυξήθηκαν τα χρέη προς την εφορία από το τέλος του 2014 – Σε αδιέξοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις

δημοσιεύτηκε:

“Σε αδιέξοδο οδηγεί τους πολίτες η επιλογή της κυβέρνησης να υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις” τονίζουν σε δήλωσή τους ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Τα χρέη των πολιτών μόνο προς την εφορία έχουν διαμορφωθεί στα 101,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 38% από το τέλος του 2014. Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι “ο συνολικός φορολογικός συντελεστής δεν είναι υπερβολικός σε ευρωπαϊκή κλίμακα” υποστηρίζουν οι ίδιοι.

Η πλήρης δήλωσή τους είναι η εξής:

«Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί τους πολίτες η επιλογή της Κυβέρνησης να υπερφορολογήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, τα χρέη των πολιτών μόνο προς την εφορία έχουν διαμορφωθεί στα 101,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 38% από το τέλος του 2014. Επιπλέον, μόνο το Μάιο, επιβλήθηκαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 11.000 πολίτες, με τον συνολικό αριθμό αυτών που έχουν υποστεί κατασχέσεις να ανέρχεται πλέον στα 1.128.203 άτομα.

Η πολιτική της υπερφορολόγησης έχει ξεπεράσει τα όρια της λογικής, αλλά και της αντοχής των πολιτών, και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Όλοι, πλην της Κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζει στο δήθεν αναπτυξιακό της σχέδιο ότι «ο συνολικός φορολογικός συντελεστής δεν είναι υπερβολικός σε ευρωπαϊκή κλίμακα». Η σημερινή Κυβέρνηση φέρει επάξια τον τίτλο της Κυβέρνησης των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

Η Νέα Δημοκρατία, αντίθετα, πιστεύει στην απόλυτη ανάγκη μείωσης των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών και έχει το σχέδιο αλλά και την αποφασιστικότητα να την κάνει πράξη».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.