Quantcast
Μοσκοβισί στον ΑΝΤ1: Στις 15 Οκτωβρίου θα επανεξετάσουμε το θέμα των συντάξεων- Η τρόικα δεν θα επιστρέψει - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί στον ΑΝΤ1: Στις 15 Οκτωβρίου θα επανεξετάσουμε το θέμα των συντάξεων- Η τρόικα δεν θα επιστρέψει – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Pacta sunt servanta. Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται” δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο Πιέρ Μοσκοβισί, απόσπασμα της οποίας προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να μην μειωθούν οι συντάξεις του 2019 ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται, καθώς αυτές συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα και επέτρεψαν την ολοκλήρωσή του, ωστόσο άφησε ανοικτό “παράθυρο” να εξεταστεί το θέμα σε ένα συνολικό πλαίσιο το επόμενο διάστημα.

“Θα το εξετάσουμε σε ένα συνολικό πλαίσιο στις 15 Οκτωβρίου. Για πρώτη φορά η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης θα καταθέσουν ένα προσχέδιο προϋπολογισμού και θα εξεταστεί η χρηματοδοτική ισορροπία. Αυτές οι δύο παράμετροι θα επηρεάσουν την κρίση μας”.

Σχετικά με το καθεστώς εποπτείας της Ελλάδας μετά το τέλος του προγράμματος, ο Μοσκοβισί είπε ότι “η Ελλάδα είναι ελεύθερη χώρα που στέκεται στα πόδια της και ορίζει η ίδια την πολιτική της, η στρατηγική ανάπτυξης σχεδιάζεται από τους Έλληνες. Ελεύθερη δεν σημαίνει και μόνη, έχει στο πλευρό της τους Ευρωπαίους εταίρους της” ενώ πρόσθεσε τα εξής:

“Δεν θα επιστρέψει η τρόικα, δεν αλλάξαμε το γκρι κοστούμι και βάλαμε λευκό. Αυτό που συμβαίνει, είναι όπως σε όλες τις χώρες, όπου υπήρξε πρόγραμμα, να υπάρχει επιτήρηση.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.