Quantcast
Αντίστροφη μέτρηση για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα - enikonomia.gr
share

Αντίστροφη μέτρηση για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 έως τις 31 του ίδιου μήνα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στον σύνδεσμο https: //stegastiko.minedu.gov.gr για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Επισημαίνεται ότι, η πρόσβαση στην εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet. Πριν προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2017. Σε αντίθετη περίπτωση, η αίτησή τους θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται στον σύνδεσμο https: //stegastiko.minedu.gov.gr από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής.

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και του οποίου εμφανίζεται ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ’ εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή n οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή n είναι πάνω από 25 ετών ή n είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος.



.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.