Quantcast
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς διοικητικών στελεχών ΔΕΚΟ - enikonomia.gr
share

Έρχονται σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς διοικητικών στελεχών ΔΕΚΟ

δημοσιεύτηκε:

Αυξήσεις έως και 60% θα υπάρξουν στους μισθούς διοικητικών στελεχών συγκεκριμένων ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Τα παραπάνω προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την «Πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Ωστόσο, σύμφωνα με την τροπολογία, εξαιρούνται πλέον από το ανώτατο όριο αποδοχών των 4.631 ευρώ που ισχύει σήμερα οι πρόεδροι, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, οι μετοχές των οποίων έχουν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας και οι οποίες είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.
Οι αποδοχές και οι εν γένει πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των εν λόγω πρόσωπων θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου, όπως προβλέπει η τροπολογία.


Ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ και με τη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών αυξάνει τις αποδοχές των εν λόγω διοικητικών στελεχών έως και 60%.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.