Quantcast
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ηλεκτρονική ανταλλαγή και διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο - enikonomia.gr
share

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ηλεκτρονική ανταλλαγή και διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο

δημοσιεύτηκε:

Δημοσιεύθηκε σήμερα η προκήρυξη του ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, «Υλοποίηση Κεντρικού Συστήματος Διακίνησης Εγγράφων, Δρομολόγησης και Διαλειτουργικότητας με Απομακρυσμένες Ψηφιακές Υπογραφές καθώς και Μηχανισμό Υποστήριξής του (Helpdesk)», ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 19,3 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση θα προέλθει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Σύμφωνα με τη σχετικά ανακοίνωση, το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ των φορέων του Δημοσίου με προηγμένες ψηφιακές υπογραφές αποτελεί έργο-σταθμό για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στη χώρα, ενώ θα εγκατασταθεί σε υποδομή εθνικού cloud και προβλέπει αρχικά την παροχή 150.000 ψηφιακών υπογραφών με στόχο τη σταδιακή κάλυψη όλων των δικαιούχων υπαλλήλων.

Επιπλέον, θα αξιοποιεί τις ψηφιακές τεχνολογίες και θα οδηγήσει σε βελτιστοποίηση, αυτοματοποίηση και σημαντική επιτάχυνση της διεκπεραίωσης των εργασιών.Όπως σημειώνεται, τα έγγραφα θα διακινούνται με αξιοπιστία, διαφάνεια και ασφάλεια, ενώ ο εντοπισμός τους θα γίνεται με ταχύτητα, αποκλείοντας κάθε περίπτωση απώλειάς τους. Την ίδια στιγμή, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται ταχύτερα και ευκολότερα, κάτι που θα βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Ήδη, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, από τον Ιανουάριο του 2018, έχει θέσει σε πλήρη παραγωγική λειτουργία το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων με προηγμένες ψηφιακές υπογραφές και για τα 600 στελέχη του.

Η ετήσια εξοικονόμηση από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Κεντρικού Συστήματος ανέρχεται σε 380 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.