Quantcast
Με παρέμβαση Πιτσιλή δόθηκε εντολή για την άρση της κατάσχεσης στο επίδομα πυρόπληκτου για χρέη στην εφορία - enikonomia.gr
share

Με παρέμβαση Πιτσιλή δόθηκε εντολή για την άρση της κατάσχεσης στο επίδομα πυρόπληκτου για χρέη στην εφορία

δημοσιεύτηκε:

Mε προσωπική παρέμβαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή δόθηκε εντολή άρσης της κατάσχεσης που έγινε στο επίδομα πυροπλήκτου λόγω οφειλών στην εφορία.

Ο κ. Πιτσιλής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πυρόπληκτο και του εξήγησε ότι η εφορία δεν φέρει καμία ευθύνη για το γεγονός και η κατάσχεση οφείλεται σε λάθος που σημειώθηκε είτε από τον φορέα που χορήγησε το επίδομα, είτε από την τράπεζα καθώς ξέχασαν να συμπληρώσουν τον κωδικό του ακατάσχετου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η εμπλοκή.

Υπενθυμίζεται ότι ο πυρόπληκτος ενώ έλαβε το επίδομα των 5.000 ευρώ στην συνέχεια κατασχέθηκε λόγω οφειλών ΕΝΦΙΑ για το σπίτι του που κάηκε στις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου. Ο ίδιος έκανε ανάληψη 1.250 ευρώ που είναι το ακατάσχετο όριο και το υπόλοιπο ποσό δεσμεύτηκε για τις οφειλές στην εφορία.

Σύμφωνα με την υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος, οποιοδήποτε ποσό οικονομικής ενίσχυσης προς τους πυρόπληκτους είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με άλλα χρέη.

Παράλληλα ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ έδωσε εντολή στις εφορίες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικές με τον χειρισμό αντίστοιχων περιπτώσεων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.