Quantcast
Τζανακόπουλος: Δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές των συντάξεων - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος: Δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές των συντάξεων – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαίο μέτρο είπε «με μεγάλη βεβαιότητα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, παραπέμποντας στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για τις σχετικές ανακοινώσεις περί ελαφρύνσεων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, σε τηλεμαχία με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκης Βορίδη, ο κ.Τζανακόπουλος είπε ότι «ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2019 μπορεί να επιτευχθεί αντικειμενικά και χωρίς την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου. ‘Αρα λοιπόν, αφού έχουμε όλα τα στοιχεία στη διάθεσή μας, με βάση τα οποία θα μπορέσουμε να βγάλουμε ένα απολύτως τελικό και οριστικό συμπέρασμα για το συγκεκριμένο, θα κάνουμε και τις σχετικές ανακοινώσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «εφόσον αποδειχθεί στις σχετικές συζητήσεις που θα γίνουν, ότι δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές για την επίτευξη του 3,5% και σας λέω με μεγάλη βεβαιότητα ότι δεν είναι αναγκαίες οι περικοπές, τότε θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και στη βάση των προβλέψεων θα προχωρήσουμε». Όπως είπε, υπάρχει η δυνατότητα, στη βάση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων για το 2018, «να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ελαφρύνσεις» και επανέλαβε ότι ο δημοσιονομικός χώρος των 800 εκατ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση κατά το δοκούν.

Ενώ όσον αφορά τα μνημόνια της χώρας, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι το κλείσιμο του κύκλου των μνημονίων «σημαίνει το κλείσιμο του κύκλου της ιδεολογικής ηγεμονίας της Δεξιάς στη χώρα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.