Quantcast
DBRS: Στην κατηγορία μεσαίου κινδύνου για αποχώρηση από την Ευρωζώνη η Ελλάδα - enikonomia.gr
share

DBRS: Στην κατηγορία μεσαίου κινδύνου για αποχώρηση από την Ευρωζώνη η Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Στη κατηγορία μεσαίου κινδύνου για αποχώρηση από την Ευρωζώνη τοποθετεί ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, DRBS την Ελλάδα, ενώ κατατάσσει και τις 18 άλλες χώρες της Ευρωζώνης στην κατηγορία χαμηλού κινδύνου. Στην κατηγορία υψηλού κινδύνου δεν κατατάσσεται καμία χώρα. 

Ο DRBS εκτιμά ότι, παρά τους ευνοϊκούς όρους για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας, αυτό μπορεί να γίνει και πάλι πηγή έντασης μεταξύ της χώρας και των Ευρωπαίων πιστωτών της.

Εάν η χώρα δεν καταφέρει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το πρωτογενές πλεόνασμα, τότε οι πιστωτές ίσως φανούν λιγότερο πρόθυμοι να εξετάσουν περαιτέρω την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρει ο οίκος. 

Εάν η χώρα έρθει ταυτόχρονα αντιμέτωπη με μια επίμονα χαμηλή ανάπτυξη, τότε μια μελλοντική κυβέρνηση θα μπορούσε να συμπεράνει ότι η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τις άλλες επιλογές και πως το κόστος παραμονής στη Νομισματική Ένωση είναι υπερβολικά υψηλό.


Ο οίκος αναφέρεται και στις υπόλοιπες 18 χώρες της ζώνης του ευρώ που τις κατατάσσει στην κατηγορία χαμηλού κινδύνου,  λέγοντας ότι αυτή η αξιολόγηση αποτυπώνει γενικότερα τα σημαντικά εμπόδια στην έξοδο από τη Νομισματική Ένωση, σε συνδυασμό με τις διαρκείς προσπάθειες αντιμετώπισης των μακροοικονομικών ανισορροπιών στην Ευρώπη και την ισχυρή και αυξημένη δημοτικότητα του ευρώ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.