Quantcast
Ρίχνουν τον ΦΠΑ στις συναυλίες αλλά ξέχασαν πάλι τον Τύπο - enikonomia.gr
share

Ρίχνουν τον ΦΠΑ στις συναυλίες αλλά ξέχασαν πάλι τον Τύπο

δημοσιεύτηκε:

Στη μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 6% αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών για τις συναυλίες και τις μουσικές εκδηλώσεις , την ώρα που σειρά από άλλα προϊόντα και υπηρεσίες είναι υπερφορολογημένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ”Δημοκρατία”.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, τη Δευτέρα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου προανήγγειλε το μέτρο, τονίζοντας ότι η σχετική ρύθμιση αφορά μουσικές εκδηλώσεις στις οποίες δεν υπάρχει άλλη παροχή. Το μέτρο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση είναι όμως άξιον απορίας πως η αρμόδια υφυπουργός ξέχασε παλιές υποσχέσεις και για άλλες φοροελαφρύνσεις όπως πχ. η μείωση – αν όχι η πλήρης κατάργηση- του ΦΠΑ που επιβάλλεται στην έντυπη ενημέρωση (6%), η οποία καθημερινά δίνει μάχη επιβίωσης.

Ακόμη και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε οδηγία που επιτρέπει στα κράτη-μέλη της Ε.Ε να ορίσουν μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για τα ηλεκτρονικά βιβλία και τον Τύπο.

Σε όλες τις χώρες της Ε.Ε υπάρχουν προγράμματα ενίσχυσης του Τύπου (χρηματικές ενισχύσεις, χαμηλοί- ακόμα και μηδενικοί -συντελεστές ΦΠΑ, επιδοτήσεις μεταφοράς και διανομής των εφημερίδων κλπ) με πλήρη διαφάνεια.

Στη χώρα μας συνεχώς ανακοινώνονται προθέσεις λήψης μέτρων στήριξης χωρίς ποτέ να υλοποιείται τίποτα συγκεκριμένο. Ψηφίζονται νομοθετήματα με σοβαρές συνέπειες για τις εφημερίδες, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση της κυβέρνησης με την επαγγελματική τους οργάνωση, πρακτική που ακολουθούσαν στο παρελθόν όλες οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις .

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.