Quantcast
Στουρνάρας: Η Τράπεζα της Ελλάδος διαφύλαξε την ανεξαρτησία της από πολιτικές ή επιχειρηματικές παρεμβάσεις - enikonomia.gr
share

Στουρνάρας: Η Τράπεζα της Ελλάδος διαφύλαξε την ανεξαρτησία της από πολιτικές ή επιχειρηματικές παρεμβάσεις

δημοσιεύτηκε:

H Τράπεζα της Ελλάδος έχει κερδίσει την ανεξαρτησία της, κερδίζοντας ταυτοχρόνως τη θέση της στην καρδιά του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ενώ έγινε ένας από τους πρωταρχικούς πυλώνες οικονομικής σταθερότητας της χώρας, δήλωσε ο διοικητής τηςΓιάννης Στουρνάρας στην εναρκτήρια ομιλία του διεθνούς συνεδρίου οικονομικής ιστορία με θέμα ” Η γέννηση των Κεντρικών Τραπεζών στο Μεσοπόλεμο “.

Αυτός ακριβώς ήταν ο ρόλος που κλήθηκε να επιβεβαιώσει στη διάρκεια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, παραμένοντας ανεξάρτητη από πολιτικές ή επιχειρηματικές παρεμβάσεις, πρόσθεσε.

Μετά από μία σύντομη αναδρομή από την ίδρυση της Τράπεζας της Ελλάδος το 1928 ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι σήμερα η διαφύλαξη της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών από αδικαιολόγητες πολιτικές και επιχειρηματικές επιρροές είναι και πάλι ένα ζήτημα που αξιώνει την προσοχή.

Η προάσπιση της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών δεν αφορά μόνο τη σταθερότητα των τιμών αλλά και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της οικονομίας και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Στο συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι καθηγητές οικονομικής ιστορίας καθώς και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών της Αυστρίας Ewald Nowotny, της Φιλανδίας Οlli Rehn, και του Βελγίου Jan Smets.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.