Quantcast
Καραμούζης: Είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε με την κυβέρνηση για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας - enikonomia.gr
share

Καραμούζης: Είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε με την κυβέρνηση για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

δημοσιεύτηκε:

Είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε με την κυβέρνηση σε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που δεν θα δημιουργεί παρενέργειες, επεσήμανε σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Νίκος Καραμούζης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα κόκκινα δάνεια στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου του ΣΕΒ.

Όπως τόνισε, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία, την οικονομία και τις τράπεζες οι οποίες έχουν δεσμευτεί σε φιλόδοξο πρόγραμμα μείωσης τους έως το 2021. Πρόσθεσε ότι η προστασία πρέπει να αφορά τα κατώτερα στρώματα, τα οποία με τη βοήθεια της Πολιτείας θα μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει οι υποχρεώσεις συνολικού ύψους 18 δισ. ευρώ από δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας σε ερώτηση σχετικά με τις εκλογές τόνισε ότι “Η οικονομία προοδεύει όταν ενισχύεται η παραγωγή και δεν παρέχονται πόροι όταν δεν δικαιολογούνται”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.