Quantcast
Σε κατάσχεση 12.500.000 τεμαχίων λαθραίων τσιγάρων προχώρησε το ΣΔΟΕ - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Σε κατάσχεση 12.500.000 τεμαχίων λαθραίων τσιγάρων προχώρησε το ΣΔΟΕ – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Σε κατάσχεση 12.500.000 τεμαχίων λαθραίων τσιγάρων προχώρησε το ΣΔΟΕ ύστερα από έλεγχο σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά. Οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι από την υπόθεση ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 2.600.526,47 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ, κατόπιν έρευνας υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής στοχοποιήθηκε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο είχε αφιχθεί στο λιμάνι του Πειραιά στις 26 Νοεμβρίου και επρόκειτο να μεταφορτωθεί για άλλο ελληνικό λιμάνι. Σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα του εμπορευματοκιβωτίου (Bill of Lading), ως δηλωθέν εμπόρευμα ήταν «1610 ΠΑΚΕΤΑ LAMINATE». Κατόπιν αιτήματος του ΣΔΟΕ, το εμπορευματοκιβώτιο δεσμεύτηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Στις 27 Νοεμβρίου, μετά την καθοριστική συμβολή του σκύλου-ανιχνευτή του ΣΔΟΕ του «DIABLO», υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, σε συνεργασία με τους υπάλληλους του Γ΄ Τελωνείου Εισαγωγής Πειραιά, πραγματοποίησαν φυσικό έλεγχο στο προαναφερόμενο εμπορευματοκιβώτιο. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, πλην δύο αρχικών σειρών (η διαδικασία αυτή είναι γνωστή με την ορολογία «τάπα» και χρησιμοποιείται από τους λαθρέμπορους τσιγάρων προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των ελεγκτικών αρχών) με το δηλωθέν εμπόρευμα (LAMINATE).

Το εμπορευματοκιβώτιο με το σύνολο του εμπορεύματός του κατασχέθηκε, ενώ υπάλληλοι της αρμόδιας Υπηρεσίας συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό των παραληπτών του εμπορεύματος. Μετά το πέρας της έρευνας θα υποβληθεί η σχετική δικογραφία στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.