Quantcast
Φέσσας: Κοινός στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία μίας ανοικτής ανταγωνιστικής οικονομίας - enikonomia.gr
share

Φέσσας: Κοινός στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία μίας ανοικτής ανταγωνιστικής οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Με το βασικό μήνυμα της BusinessEurope «σήμερα δεν ζούμε άλλη μία περίοδο αλλαγών, αλλά την αλλαγή μιας περιόδου» που απαιτεί εμπνευσμένες ηγεσίες, με βούληση, γνώση και αποφασιστικότητα, καλούς manager αλλά και κοινωνική ευαισθησία, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας χαιρέτησε τις εργασίες του 11ου CEO Summit της ΕΕΔΕ που πραγματοποιείται σήμερα, (Τρίτη, 11/12/2018), με βασικό θέμα: «Τι ηγεσία θέλουμε;».

Ο κ. Φέσσας επισήμανε ότι η εθνική οικονομία έχει αρχίσει μεν να ανακάμπτει, καθώς οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν κόσμο και αμείβουν καλύτερα τους εργαζομένους, όσο τους επιτρέπει η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, ωστόσο ταυτόχρονα η κρίση αφήνει πίσω της μια βαριά κληρονομιά έχοντας μεγεθύνει παλιά διαρθρωτικά προβλήματα και έχει δημιουργήσει νέα.

«Η δουλειά που πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης και να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας προφανώς δεν σταματά εδώ. Και μας αφορά όλους. Τους επιχειρηματίες, τα στελέχη μας, τους ανθρώπους του πνεύματος, τη Δικαιοσύνη και φυσικά τους πολιτικούς. Απαιτεί μια εθνική κινητοποίηση» τόνισε ο κ. Φέσσας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από σημαντικές προκλήσεις, όπως τον αναδυόμενο εμπορικό προστατευτισμό, την άνοδο του εθνολαϊκισμού που απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις διευρυνόμενες ανισότητες. Για να καταλήξει:

«Συνεπώς, κοινός στόχος της πολιτικής, δικαστικής, επιχειρηματικής, συνδικαλιστικής και πνευματικής ηγεσίας της χώρας μας, πρέπει να είναι η δημιουργία μιας ανοικτής, ανταγωνιστικής οικονομίας, που θα άρει τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, ώστε να προσελκυστούν επενδύσεις που θα φέρουν σταθερές και καλά αμειβόμενες δουλειές και ευημερία στους Έλληνες».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.