Quantcast
Έρχεται ρύθμιση - ανάσα για επιχειρηματίες που έβαλαν λουκέτο στα χρόνια της κρίσης - enikonomia.gr
share

Έρχεται ρύθμιση – ανάσα για επιχειρηματίες που έβαλαν λουκέτο στα χρόνια της κρίσης

δημοσιεύτηκε:

Ρύθμιση «ανάσα» για δεκάδες χιλιάδες ελευθέρους επαγγελματίες και αυτοπασχολούμενους, που οδηγήθηκαν σε αναστολή της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους κατά την διάρκεια της κρίσης, ανακοίνωσε σε εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Παρουσία δεκάδων μελών του Β.Ε.Α, ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε, ότι μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019, θα έχει ενεργοποιηθεί νέα ρύθμιση οφειλών που θα ανακουφίσει ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των δόσεων, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, θα έχει έκτακτο χαρακτήρα και θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, ξεκαθάρισε ότι στη ρύθμιση θα ενταχθούν μόνο όσοι δεν μπορούν να μπουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό, δεν είναι ενταγμένοι στην πάγια ρύθμιση και δεν αφορά όσους εγκαταλείψουν τρέχουσες ρυθμίσεις για να ενταχθούν στη νέα.

Ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για κύρια ασφάλιση, από το 20% στο 13,33% για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, από 1η Ιανουαρίου 2019. Ακόμη αναφέρθηκε σε άλλα δυο θετικά μέτρα, όπως τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25 ετών, αλλά και τη διαγραφή παλαιών οφειλών στα ταμεία, λόγω εύλογης αμφιβολίας εισφορών, για τρεις κατηγορίες ασφαλισμένων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.