Quantcast
"Κρυφτούλι" με τις προσωπικές διαφορές στις συντάξεις - enikonomia.gr
share

“Κρυφτούλι” με τις προσωπικές διαφορές στις συντάξεις

δημοσιεύτηκε:

Εμπάργκο στην ανάλυση πληρωμών με αναστολή έκδοσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων συντάξεων που καταβάλλονται αύριο επέβαλε η κυβέρνηση, για να μη δουν 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι τις βόμβες των μειώσεων που φτάνουν και στα 480 ευρώ μέσω του επανυπολογισμού και της προσωπικής διαφοράς! Κάποιοι θα δουν και αυξήσεις, αλλά θα τις πάρουν με δόσεις σε μια πενταετία.

Η ανάρτηση των νέων ενημερωτικών σημειωμάτων που εμφανίζουν μικρότερες τις συντάξεις 1,5 εκατ. δικαιούχων και έχουν το ποσό της μείωσης ως καταβαλλόμενη «προσωπική διαφορά» μετατίθεται για τα μέσα Ιανουαρίου του 2019, δηλαδή μετά τις γιορτές.

«Η εκτύπωση των ενημερωτικών σημειωμάτων συντάξεων κύριας ασφάλισης ΕΦΚΑ μηνός 1/2019 θα είναι διαθέσιμη στα μέσα του μηνός Ιανουαρίου 2019, μόνο μέσω του δικτυακού τόπου του ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr/el)», αναφέρει σε ηλεκτρονική του ενημέρωση το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να εξηγεί για ποιο λόγο δεν θα βγουν τα ενημερωτικά σημειώματα αμέσως με την πληρωμή συντάξεων, όπως γινόταν κάθε μήνα μέχρι τώρα.

Το ίδιο θα συμβεί και με όσους περιμένουν να δουν πόση είναι η αύξηση και πώς προκύπτει.

Στα τυφλά…

Οι συνταξιούχοι δηλαδή θα πληρωθούν για πρώτη φορά «στα τυφλά», χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να δουν τη μέρα της πληρωμής το νέο τους ενημερωτικό σύνταξης. Δεν θα δουν την ανάλυση της νέας τους επανυπολογισμένης σύνταξης, δηλαδή πόση είναι η ανταποδοτική, πόση η εθνική σύνταξη και κυρίως πόση είναι η μείωση της νέας με την παλιά σύνταξη, μέσω της προσωπικής διαφοράς που θα τους καταβάλλεται ως ποσό εκτός σύνταξης.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.